Producten
Rhino

Rhinoceros Introductie

Rhino 3d CAD software is wereldwijd één van de meest gebruikte 3D modelleer applicaties. Het is populair onder ontwerpers, architecten, ingenieurs en werkvoorbereiders. Er is niets vergelijkbaars aan Rhino 3D wat betreft prijs/prestatie verhouding.

De meeste bedrijven gebruiken Rhino 3D naast andere software zoals AutoCAD en engineering-software zoals Solid Works en Inventor. Ook omdat Rhino 3D veel CAD bestandsformaten leest en exporteert. Rhino 3D wordt ook steeds meer gebruikt als modelleergereedschap voor CFD, FEM en andere analyse tools.

Rhino 3D is het ideale modelleergereedschap voor 3D printen en andere productietechnieken.

Omdat Rhino 3D veel meer kan dan de meeste gebruikers weten, adviseert RhinoCentre u graag om het in uw situatie zo goed mogelijk in te zetten.

Rhinoceros wordt ontwikkeld door Robert McNeel & Associates uit Seattle en wordt verkocht sinds 1998. Het bedrijf McNeel is in particulier bezit en heeft de filosofie dat er gewerkt wordt voor de eindgebruiker van Rhino. Ze willen dus niet een beursgenoteerd bedrijf zijn, omdat ze dan zouden moeten werken voor de aandeelhouders op Wall Street. Ook eisen aandeelhouders nieuwe software release voor een hogere winst. Dit is nooit voordelig voor de eindgebruiker als een nieuwe versie er simpelweg nog niet klaar voor is.

Alleen een tevreden eindgebruiker is de beste reclame voor het product. Om die reden is er nooit geld in reclame gestoken. Mede hierdoor kan Rhinoceros zo aantrekkelijk geprijsd blijven.

Test 90 dagen de gratis volledige versie van Rhinoceros

Download uw evaluatieversie hier.

Na 90 dagen werken plugins niet meer en kan niet meer gesaved worden tenzij een licentie wordt aangeschaft. Wel kan de demo versie van Rhinoceros oneindig gebruikt worden als ‘viewer’ van Rhinoceros bestanden en andere bestandsformaten die Rhinoceros ondersteunt.

Eén Rhino 8.0 licentie voor Windows en Mac

Als je een Rhinoceros 8.0 koopt kan deze zowel op een Windows als Mac computer geïnstalleerd worden.

Er zijn een aantal verschillen tussen Rhino-8-Win en Rhino-8-Mac. Goed om te weten is dat er nu wel plugins voor Rhino-8-Mac ontwikkeld kunnen worden maar dat die er momenteel niet zijn. Dus plugins zoals V-Ray, Orca3D, Scan&Solve, Bongo etc. zijn (voorlopig) niet beschikbaar op de Mac. Wel werken er veel Grasshopper plugins ook op de Mac.

Rhinoceros Licentie en de gratis Zoo manager

Lees er hier alles over.

Upgrade van Rhinoceros

Een upgrade kan alleen geactiveerd worden als u een vroegere versie bezit van Rhinoceros Windows (versie 7/6/5/4/3/2/1) of Mac (versie 5).

De officiele informatie van McNeel & Associates over de nieuwe functies en verbeteringen in Rhino 8 (Engelstalig).

Grasshopper

Het gratis visuele scripting gereedschap ‘Grasshopper’ om routines in Rhinoceros te automatiseren is volledig geïntegreerd in Rhinoceros.

Rhinocentre heeft veel kennis in het toepassen en programmeren met Grasshopper. Informeer naar training, ondersteuning of meer informatie.

Twee RhinoCentre voorbeelden van Grasshopper script:

 

RapidHullScreenShot BridgeScreenShot
Maritime industry ship hull script Architecture script of a bridge

Grasshopper website en forum.

Software, training, service & support