Maritiem

Creëer een schip, jacht of offshore installatie

Rhino software is tegenwoordig een standaard in het ontwerp, engineeren en bouw van elk soort drijvend object zoals een schip, jacht, boot of offshore installatie.

Omdat Rhino betaalbaar is, wordt het bijna altijd gebruikt naast andere engineering software zoals Napa, Ship Contructor, Nupas, NX, SolidWorks e.d. Ook zien we dat elk bedrijf Rhino totaal anders gebruikt. Sommigen gebruiken Rhino alleen voor concept ontwerp en anderen doen er hele specifieke engineering klussen mee.

In Nederland wordt Rhino in de meeste scheeps- en jachtwerven gebruikt, maar ook in ontwerp- en engineering bureaus alsmede toeleveranciers van de maritieme industrie gebruiken steeds meer Rhino 3D. Ook wordt Rhino steeds meer gebruikt in het voorbereiden van operaties in het zwaar lading transport en in de offshore industrie.

Voor scheeps- en jachtontwerp is onze filosofie dat Rhino het beste gereedschap is om integraal een 3D concept op te zetten van de romp, opbouw, interieur, conceptconstructie en conceptinstallaties. Hiermee wordt elke ruimte aan een functie toegekend en worden conflicten al in een vroeg stadium zichtbaar.

RhinoCentre is een autoriteit in de maritieme industrie omdat oprichter Gerard Petersen scheepsontwerper is. Hij gebruikt Rhino sinds 2001 intensief in projecten. Daarmee loopt hij wereldwijd voorop in het toepassen van Rhino. We delen onze kennis met training, consult en andere diensten.

Vooral het modelleren en stroken van rompvormen met Rhino is onze specialiteit. Hiervoor hebben we onze eigen Rapid Hull Modeling methodiek ontwikkeld. In de “Hull Design and Fairing Training”, leren we wereldwijd Rhino gebruikers deze methodiek. Deze training is beschikbaar als open training, in-company training en online training. Ook helpen we onze klanten regelmatig op weg om voor hen een rompmodel op te zetten of fijn te stroken. Dit is vooral handig als van een bestaand lijnenplan een 3D model moet worden gecreëerd.

Ook delen we gratis onze kennis via onze RhinoCeros Report blog.

RhinoCentre is een expert in het gebruik van: Rhino, Flamingo, Bongo, Grasshopper, V-Ray, Orca3D, Scan & Solve, Scripting, Plugin Development.

Neem vooral contact op om uw behoeften te bespreken

Copyright Boskalis - Dockwise Vanguard and Costa ConcordiaCopyright Damen - High Speed Crew Vessel 5009 Esnaad 713Copyright Royal Huisman - KamaxithaCopyright GustoMSC - Drillship P10,000Copyright Tomra - Coast Cat 25
De mensen achter RhinoCentre
Software, training, service & support