Producten
V-Ray Educational

Educatieve producten kunnen pas in de webshop besteld worden, nadat jouw educatieve status geverifieerd is,

 

Kitchen - Visualization by StudioGijsKharma speakers - Visualization by StudioGijsKharma speakers - Visualization by StudioGijsKitchen - Visualization by StudioGijsPhilips pain relief patch - Visualization by StudioGijsKharma speakers - Visualization by StudioGijsKitchen - Visualization by StudioGijsChinese pottery - Visualization by StudioGijs

 

Renderen met de V-Ray plugin maakt het mogelijk om zeer realistische afbeeldingen te renderen met Rhinoceros.

Een “Workstation license” bevat één Graphic User Interface (GUI) en één V-Ray render node die de processors van één computer aanstuurt.

Licenties

De V-Ray plugin en/of extra Render Node licenties zijn leverbaar als:

  • Permanente licentie
  • Huur per maand
  • Huur per jaar

Renderen

Rhino 6 bevat een redelijke “render engine” en het loont om die eerst te ontdekken omdat de principes van visualisaties met elke renderer hetzelfde zijn: 3D model detail, belichting, materialen. Als je er dan plezier in hebt om met visualisaties bezig te zijn, loop je vanzelf tegen de beperkingen van de “Rhino render” aan en wordt het tijd om naar een specifieke plugin te gaan kijken. Het maken van aantrekkelijke en (semi) realistische visualisaties is vooral een kwestie van veel uren maken om te leren wat licht doet met reflectie, breking, schaduwen e.d. Maar ook hoe materialen goed worden gedefinieerd en hoe de belichting optimaal wordt ingesteld. Voor realistische afbeeldingen, moet ook realistisch worden gemodelleerd en dat betekend veel details, afrondingen etc.

Render snelheid

Een ander aspect van realistisch renderen is dat de rekentijden geweldig kunnen oplopen. Dit is afhankelijk van de complexiteit van de belichting en grootte van de scene (aantal objecten). Maar is ook afhankelijk van de gewenste resolutie van de afbeelding. V-Ray heeft drie mogelijkheden om de render snelheid te verhogen:

  • Extra Render Nodes om rekenkracht van andere computers in een lokaal netwerk te koppelen tot een “Render Farm”. Render Nodes kunnen bij RhinoCentre gekocht worden.
  • Render in de Chaos Cloud.
  • Renderingen uitbesteden bij een externe Render Farm die door de Chaos Group is erkend.

Nooit met V-Ray gewerkt? Test het eerst gratis uit.

Klik hier voor meer info over V-Ray

Gijs de Zwart van StudioGijs is RhinoCentre’s V-Ray specialist voor alweer meer dan 10 jaar. Gijs biedt ondersteuning, training en voert visualisatie klussen uit. Zie hier meer van zijn werk.

Software, training, service & support