Rhino 6

Rhinoceros 6.0

De licentie voor Rhinoceros 6.0 for Mac en Rhinoceros 6.0 for Windows is nu gebundeld in één product. Je koopt dus Rhino 6.0 en bepaald zelf op welk besturingssysteem je het wilt installeren. Het kan ook op zowel een Mac als Windows machine. Je kunt dan alleen maar op één machine tegelijkertijd met Rhino werken. Wel kan je op één machine meerdere vensters van Rhino naast elkaar openen.

Wat is er nieuw:

 • Veel snellere display (Zoom/Pan/Roteren) doordat Rhino 6 alles uit de grafische kaart haalt.
 • Rhino Render heeft een update van de materialen en de engine ondergaan.
 • Grasshopper is volledig geïntegreerd in Rhino 6 en een aantal Grasshopper componenten gebruiken nu meerdere CPU’s.
 • Raytraced viewport display mode
 • Snellere en schonere Make2D met meer opties voor goede resultaten.
 • Rhino 6.0 biedt nog veel meer.

Door nu de upgrade samen met een extra Rhino 6 licentie te kopen geeft RhinoCentre een extra korting van 5% op de upgrade.

 1. Koop nu Rhino 6 of een Rhino 6 upgrade. Als je gelijk afrekent, ontvang je ook gelijk de licentie.
 2. Download hier Rhino voor jouw Mac of Windows besturingssysteem.
 3. Installeer Rhino
 4. Aan het werk!

Meer informatie:

Rhino 6.0 is het resultaat van een open ontwikkeling met Rhino 5 gebruikers en daarom nu al helemaal stabiel. Dat verklaart ook waarom McNeel nu pas na vijf jaar weer een upgrade uitbrengt. Ze willen er namelijk zeker van zijn dat een nieuwe Rhino versie helemaal stabiel is en pas dan komt het uit. Bij RhinoCentre werken we nu meer dan een jaar met Rhino 6 omdat het veel sneller is dan Rhino 5. Vooral met grote 3D files en het openen van grote AutoCAD tekeningen.

Onze redenen voor een Rhino 6 Upgrade

Omdat we bij RhinoCentre ook intensief met Rhino werken in diverse projecten voor onze klanten, merken we gelijk op waar Rhino in uitblinkt of (nog steeds) tegenvalt. Door ons contact met onze klanten zien we ook heel goed waar onze klanten grote stappen kunnen maken in hun Rhino gebruik.

Grasshopper

Visueel scripten met Grasshopper is nu in Rhino 6 geïntegreerd en maakt Rhino veel intelligenter. Bij RhinoCentre werken we al met Grasshopper sinds 2008. Grasshopper maakt scripten mogelijk zonder te hoeven programmeren met het typen van code in bijvoorbeeld Python. Daarom is het zo toegankelijk voor mensen (ontwerpers) die visueel georiënteerd zijn.

Presentaties

Ook wij gebruiken Rhino veel voor het maken van interne of externe presentaties. Juist in de ontwerp- of engineeringsfase is er weinig tijd om hier veel aandacht aan te besteden. Daarom worden er vaak snel een paar screenshots gemaakt in plaats van dat een hele rendering wordt ingesteld en opgestart. Juist in Rhino 6 zijn hier grote stappen gemaakt om sneller veel aantrekkelijker afbeeldingen te genereren:

 • De display techniek van de viewports in Rhino is helemaal vernieuwd en nu ook op de GPU gebaseerd:
  • Zoomen, pannen en roteren gaat nu veel sneller met grote 3D modellen en zware AutoCAD tekeningen.
  • Het ‘realtime rendered viewport’ is veel aantrekkelijker geworden voor het maken van presentaties middels een screenshot of de standaard Rhino Render. Daarom hoeft er minder snel met een render plugin gewerkt te worden. In onze projecten merken we dit omdat voortgangspresentaties veel minder tijd kosten en er ook veel professioneler uitziet.
 • Er zijn nu meerdere tools om een gemodelleerd surface realistischer te presenteren door eenvoudig de render mesh te manipuleren. Standaard hebben surfaces in Rhino geen dikte en worden ook vaak niet met dikte gemodelleerd. Door de render-mesh met een druk op de knop wel een dikte te geven, ziet het object er veel realistischer uit. Andere manipulaties zijn bijvoorbeeld het automatisch afronden van scherpe hoeken. Ook dit verhoogt het realisme van het object bij een presentatie omdat afgeronde hoeken een glans geven, en ja dat zie je gelijk terug!
 • Maak snel screenshots van de gewenste resolutie met het vernieuwde _ViewCaptureToFile commando.
 • De Rhino Render maakt nu veel aantrekkelijker afbeeldingen waardoor een render plugin zoals Flamingo en V-Ray minder snel nodig is.

2D documentatie

In Rhino 6 kunnen nog beter 2D tekeningen gemaakt worden. Dit is vooral interessant voor bedrijven die liever niet meer met AutoCAD willen werken of er nooit mee hebben gewerkt en wel werkplaatstekeningen uit Rhino willen halen.

 • Veel extra mogelijkheden voor annotaties
 • Make2D is helemaal opnieuw geprogrammeerd en nu veel sneller en stabieler. Dit is interessant voor mensen die uit wat grotere 3D modellen 2D tekeningen halen.

Cloud Zoo licentie management

Met de “Cloud Zoo” kan Rhino 6.0 overal ter wereld gebruikt worden. Installeer Rhino 6.0 op elke gewenste computer en verbind deze met de “Cloud Zoo”

 • Dit is vooral interessant voor bedrijven waar medewerkers vaak ook thuis werken of op pad zijn.
 • Een licentie raakt ook nooit meer zoek. Dit is wat we nog vaak meemaken bij bedrijven.
 • Kijk hier voor meer informatie.

Modelleren

 • Veel bestaande modelleercommando’s hebben meer functionaliteit of zijn flexibeler.
 • Het resultaat van sommige commando’s is nu achteraf aan te passen of update automatisch. Dit geldt bijvoorbeeld voor fillets.
 • Voeg data toe aan curves, surfaces etc. Eindelijk is het mogelijk om standaard informatie toe te voegen aan Rhino objecten. Met deze meta data kan er veel meer met een Rhino model worden gedaan. Zo kunnen het type materiaal of het soort afwerking aan een object worden toegevoegd.

 

De mensen achter RhinoCentre
Software, training, service & support